tisdag 24 mars 2009

Torsson, Victoria-teatern 2009-03-20

I fredags var vi på Victoria-teatern och såg och lyssnade på Torsson tillsammans med Lars-Erik, Eva, Ulf och Elisabeth. Det var en jättetrevlig kväll såväl med Torsson som vårt sällskap. Vi åt baguetter (som Elisabeth handlat och var fantastiskt goda) till det drack vi rött vin.




tisdag 17 mars 2009

Cykelpremiär, 17 mars

Dags för årets första cykeltur, inköp av frukostbullar.



Gäst i trädgården

En färgglad liten Steglits besöker oss numera. Tyvärr är den så skygg att jag inte lyckats fota den. Men så här vacker är den i alla fall.

måndag 16 mars 2009

Helgaktiviteter 14 & 15/3 2009

Den här helgen blev mycket trevlig och underhållande. Det började med att Lars kom till oss i fredags kväll, vi åt räkor, drack vin och hade det mysigt. I lördags kom Felix och Fanny för att "utnyttja" en del av sina julklappar från oss, Felix och Farfar skulle gå på bio, det blev Slumdog Millionaire den var jättebra. Fanny och Farmor var och såg Svansjön med Bolshoiteatern på Konserthuset. Det var en fantastisk upplevelse. Innan detta var vi och åt på Jensens Böfhus. Fanny och Farmor hann med en runda på stan innan baletten.

På väg till Jensen gick vi förbi ett litet kondis där dom annoserade ett nytt bakverk, i alla fall en ny stavning på ett aktuellt bakverk.


Fanny fick givetvis tag i målargrejor på Jensens.







Fanny i foajén på Konserthuset med programmet.



Söndagen ägnades åt ett besök på Trädgårdsmässan. Elenor studerar en julros.








Vi träffade en "gammal" bekant från Musikkåren, Sophie Tranborg, hon hade en monter tillsammans med två andra och berättade att hon numera driver en liten rörelse www.natur-barn.com. Hon berättade även att Lennart och hon numera har fyra barn, en liten sju-månaders Iris har tillkommit därhemma. Lennart tyckte att det var en jobbig helg, han har fått sköta hemmet ensam med de fyra barnen. Sophie hälsar till alla i MSPM.




måndag 9 mars 2009

Våren är här??

Nu kan vi nog hoppas på att våren är antågande. Krokusarna blommar och vi satt ute i solen och fikade idag.






Gran Canaria mars 2009

I mitten av februari tyckte vi att vädret var för trist, så vi gick in till vår grannes resebyrå och kollade om det fanns någon bra resa till varmare breddgrader. Vi bestämde oss för San Agustin på Gran Canaria, med all inclusive (oj vad lyxigt och bra). Avfärd var 28/2 kl 06.30, Lars kom och hämtade oss 04.00. När vi checkade in fick vi info att planet är ca 7.0 tim försenat p g a tekniska problem. Kaptenen berättade att ett fönster gått sönder och fått bytas ut i Egypten varifrån planet kom. Denna förseningen blev i slutänden 8.5 tim.


Skönt med en tupplur, dock ingen bekväm sovställning.


En del av poolen med hotellet i bakgrunden.

Att lägga ut dyna på solstolen var inte det lättaste.

Gissa vem som döljer sig bland blommorna, taget från vår balkong.

Vi fick besök av en duva ofta, den var inte speciellt rädd av sig, det var nästan så att man kunde klappa den.

Detta var på måndagen, vi gick till ett shoppingcenter och kollade lite, vädret var inte så bra den här dagen. På eftermiddagen regnade det.

Den här bilen (som var spanskregistrerad) undrade vi om den möjligtvis kört fel.

Entrén till hotellet som var 4-stjärnigt.

Inifrån hotellet mot poolområdet.

I all inclusive ingick två besök till den här anläggningen som benäms "Talasoterapi". Den består av en stor bassäng som håller en temp av +35. I bassängen finns ett antal stationer t ex. "vattenfall" som masserar nacke och rygg, "sängar" med luftstrålar i ryggen, "stolar" med luftstrålar, jacuzzi-hörn. Dessutom finns det två mindre bassänger som håller + 40 resp +16. Det var otroligt skönt. Dom rekommenderade att man var där i ca två timmar.

Varje dag kunde man betälla "cocktail of the day", som var olika varje dagt, dessa ingick också i all inclusive.

Till lunch resp middag serverades buffé. Det var sanslöst så mycket det fanns att välja på. Dekorationerna på de olika rätterna var rena konstverken.

Ett litet smakprov på dessert.

Här är Christers favorit Creme Caramel.


Elenor kopplar av vid poolen, har täckt benen med handduk för att undvika alltför mycket sol.

Vy över Atlanten från balkongen.


På taket fanns förutom restaurang även en pool. Restaurangen var bara för dem som bokat all inclusive gourmé. Häruppe fanns även en nudistavdelning.

Hotellet hade även en gratisbuss som körde till Playa del Ingles och Maspalomas. Det här är från Maspalomas med en enorm sandstrand. Här finns även sanddynerna.