lördag 26 december 2009

Julafton med mat och tomtebesök

Äntligen dags att fira julafton.
Så här ser vår julgran ut, den barrar inte och håller sig från år till år. Jultomten nere till höger är från 1946, visserligen yngre än den "riktiga" tomten men ändå.




Hela familjen samlad vid julbordet, det saknas givetvis en men nån måste ju fotografera. Var lugna bara hon kommer på andra bilder.








Så där då fick fotografen vara med.







Äntligen har tomten kommit, med många fina julklappar. Som vanligt har alla varit snälla så det blev mycket fint. Bl a fick Elenor och jag biljetter till "The Producers" inkl supé.


Ska jag också ha juklapp??


Och jag med??


Felix tog över rollen som jultomte, tomten kan ju aldrig stanna så länge det är ju många han ska besöka.

Oj, det är tröttsamt att öppna paket.


Lars hjälper Elenor att öppna ett paket.


Stilstudie på Magnus.

Lars fick bl a en bok "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann"


Min favoritjulklapp, utan den ingen jul. Lars har agerat konditor och gjort både grisen och tomten själv, han kanske rent av valt fel yrke.


Så här slutade kvällen för Magnus. Han kände sig vissen redan när han kom. Så Lars fick ta en taxi till akuten med honom. Läkaren misstänkte magkatarr, men han är uttröttad också han har kämpat hårt i sin lägenhet. Alla lediga stunder har gått till renoveringen. Får han bara vila blir han snart pigg och rask igen. Vi hade en mysig och trevlig julafton med som vanligt mycket och god mat och godis.




3 kommentarer:

Helene sa...

Julemys....i like! Faster gillar ditt arrangemang med trollhasseln, jättefint! Stackars kusinen...hälsa honom å ge honom en kryapådigjulkram från mig!
God fortsättning önskar Helene

Anonym sa...

Ni ser ut att va nöjda o belåtna med er julafton liksom vi var med vår.Apropå jultomten vid granen,från 1946. Det är väl ingen ålder,däremot en utmärkt årgång.(hihi)

Mandelmassenasse sa...

Vilken fin marsipangris :-)