torsdag 10 maj 2012

Matvandring på Österlen 5 maj 2012

Min 70-års present som vi kom iväg på lite sent, bröt ju handleden när vi bokat in oss förra året. Men i lördags blev det av. Vi körde till Maglehem på Österlen där Matvandringen utgick ifrån.

I väntan på att folket som ska med, ska komma

 Här börjar vi med ost Allerums präst lagrad i 2 år och dinkelknäcke med bl.a havtornsmarmelad, mynta o pepparrot samt muster

 Monica hade med sej en hjälpbräda Carl, som var så duktig

 efter 100 meter en mjölkdrink

 Vidare genom stock och sten till en liten glänta vid en bäck. Här var det uppdukat av alla de slag, varmrökt
tupp, marinerade champinjoner, sallad, lammkorv o hängmörat varmrökt ytterlår från nötkött, olika oljor närproducerat som allt är

 Ysta´färsköl, svagdricka och 5000-årigt regnvatten från en källa och farmors sockerkaka

 Olika potatissallader morötter ostkuber Lundaknake, utegris (blandning vildsvin o gris) o ett mjukt segt knäckebröd några röror

 Röd-vitkålssallad hemkärnat smör Brösarps pastej och gott bröd

 Struts, strutsleverpastej hemkärnat smör och surdegsbröd


Monica Frangeur presenterar och berättar om maten

 Mums

 Det smakade bra i den vackra naturen

 Nästa ställe smakade vi på Hjort och vildgåsbröst samt sallad och bröd och röror till

 Här sitter Carl och vilar

 Nästa "station" var sillarna olika från Bures sill i Kivik och ägghalvor från glada höns, varmrökt lax och inlagd strömming (sill) till det sallad och bröd


 Det var en vandring på fyra km över kullar och backar det var jobbigt men kul

 Här i Drakamöllan demonstrerar Monica en ljunghonung (Jag tyckte inte om smaken)

Sist men inte minst var det uppdukat dessert-bord, med spettekaka, rabarberpaj o vispgrädde och kaffe och lavendelkakor. Vilken upplevelse det blev, jag sov klockan 21.00 helt slut

Inga kommentarer: